close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
54902_-_254
източник:: Europress / Getty Images

Джей Джей Ейбрамс подготвя космическа драма за HBO

След невероятния успех на "Западен свят" / Westworld, HBO планира да продължи съвместната си работа с холивудския режисьор Джей Джей Ейбрамс по нов драматичен сериал с работно заглавие Glare (Ослепителен блясък).

Платеният филмов канал НВО и студиото на Джей Джей Ейбрамс - Bad Robot Productions, ще работят съвместно по създаването на Glare, съобщава The Hollywood Reporter.

Според проекта, Glare ще бъде сериал, с едночасови епизоди, който ще следва историята за проучване на възможностите за колонизацията на друга планета.

Хавиер Гулон, който като сценарист стана известен с филма „Враг“ (също продуциран от Bad Robot), ще работи по сценария и ще бъде изпълнителен продуцент на драмата. Проектът е акламиран от Warner Bros.

Бен Стивънсън, бившият шеф на Би Би Си, който отговаряше за разработването на драматични продукции, ще бъде изпилнителен продуцент, заедно с Ейбрамс и Гулон.

Джей Джей Ейбрамс без съмнение е един от най-успешните творци на телевизионни сериали и филми, сред които са „Изгубени“, „Междузвездни войни“, „Стар трек“, „Наричана още“, „Експериментът“, „Под наблюдение“, включително и последния му проект - оригиналната продукция на НВО „Западен свят“ – на който е и изпълнителен продуцент. „Западен свят“ е подновен за втори сезон, чиято премиера ще бъде през 2018 г.

През последните години Космосът се превърна в горещ телевизионен жанр. TBS наскоро поръча анимираната комедия Final Space, Netflix съживява „Изгубени в космоса“, a Syfy жъне успехи с трилър поредицата The Expanse, която отвежда зрителите 200 години в бъдещето, след като човечеството е колонизирало Слънчевата система.


01-02-2017 | източник:: The Hollywood Reporter