close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
54983_-_254

Опра Уинфри в "Безсмъртната Хенриета Лакс" през април по НВО и в HBO GO

"Безсмъртната Хенриета Лакс" - eдин филм на HBO Films по едноименния бестселър на Ребека Склут и с участието на носителката на награда „ЕМИ®“ и номинираната за „Оскар®“ Опра Уинфри - разказва истинската история на бедна афроамериканка от Балтимор, която има пет деца и през 1951 умира от рак на маточната шийка едва на 31 години. Раковите ѝ клетки са използвани за изследвания, които променят медицината завинаги.

Премиерата на "Безсмъртната Хенриета Лакс" е в HBO GO от 7:00 на 23 април, неделя.

Премиерата по НВО ще бъде на 29 април, събота, от 21:00.

В главните роли ще видим носителката на "ЕМИ®" и номинираната за „Оскар®“ Опра Уинфри - в ролята на дъщерята на Хенриета Лакс - Дебора. Роуз Бърн влиза в ролята на журналистката Ребека Скот. Ще видим още Рене Елис Голдсбери като Хенриета Лакс, Кортни Б. Ванс в ролята на сър Кийнан Кофийлд, Лиза Ариндел в ролята на леля Етъл и др.

Режисьор и сценарист на "Безсмъртната Хенриета Лакс" е Джордж К. Улф. Изпълнителни продуценти са Опра Уинфри, Алън Бол, Питър МакДиси, Карла Гардини и Лидия Дийн Пилчър. Ребека Склут е копродуцент.

"Безсмъртната Хенриета Лакс" - един филм на „HBO Films“ по едноименния бестселър на Ребека Склут и с участието на носителката на награда „Еми“ и номинираната за „Оскар®“ Опра Уинфри. Истинската история на Хенриета Лакс – афроамериканка, с чиито клетки е създадена първата безсмъртна човешка клетъчна линия, – е разказана през очите на дъщеря ѝ Дебора (Опра Уинфри). Дебора, заедно с журналистката Ребека Скот (Роуз Бърн) започват разследване, целящо Дебора да научи колкото може повече за майката, която така и не е могла да опознае, и да разбере как клетъчната проба от тумора ѝ, взета без нейно знание през 1951 година, довежда до безпрецедентни медицински открития и променя завинаги не само безброй човешки животи, но и облика на медицината. Един разказ за арогантността и триумфа, расата, бедността и дълбокото приятелство между привидно несъвместими хора.

04-03-2017