close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
54938_-_254

ТАБУ с HBO премиера на 17 март

Премиерата на 1. епизод на „Табу“ ще бъде на 17 март 2017 г., петък, от 21:00 по НВО, от 23:00 по НВО 3, на 23 март от 23:40 и по НВО 2.

Целият първи сезон ще бъде достъпен за гледане онлайн от абонатите на www.HBOGO.bg сутринта на 17 март 2017 г. тук.


Номинираният за Оскар® Том Харди, играе главната роля на Джеймс Кезая Дилeйни в новия драматичен сериал в 8 части на FX „Табу“. Изпълнителни продуценти са Том Харди, Ридли Скот и Стивън Найт.

Действието се развива през 1814 година, когато приключенецът Джеймс Кезая Дилейни, пребродил непознати кътчета на планетата, се завръща в родната си Англия напълно преобразен.


Мнозина в Лондон през 1814 г. смятат, че той е мъртъв от години и са шокирани да видят завръщането му от Африка. Той наследява западналата корабна компания на баща си и започва да работи по възстановяването й. Но оставеното от баща му обаче е горчив хап, който носи със себе си знайни и незнайни врагове, които дебнат всяка крачка, направена от Джеймс. Той трябва да е много внимателен, за да се предпази от провал и дори да избегне смъртната си присъда. Изпълнен с конспирации, убийства и предателства, сериалът разказва една мрачна мистерия за семейни войни, любов и измяна.


В „Табу“ ще видим Том Харди в ролята на Джеймс Кезиа Дилейни, Джонатан Прайс като сър Стюарт Стрейндж, Майкъл Кели, влизащ в персонажа на Димбъртън, Уна Чаплин, която се превъплъщава в Зилфа Гиъри и Дейвид Хаймън, който играе ролята на Брейс.


"Табу" е създаден от Стивън Найт, заедно с Том Харди и Чипс Харди, който също е консултиращ продуцент на сериала. Изпълнителни продуценти са Ридли Скот и Кейт Кроуи за Scott Free, Том Харди и Дийн Бейкър за Hardy Son & Baker и Стивън Найт, заедно с Тимъти Брикнъл. Първите четири епизода са режисирани от Кристофър Нихолм. За 5 - 8 епизод на режисьорският стол сяда Андерс Енгстрьом.

В премиерния 1. епизод: През 1814 г. Джеймс Дилейни се завръща в Лондон, след като е прекарал последните десет години в Африка. Смятан от мнозина за мъртъв, Джеймс неочаквано се връща в Лондон, за да присъства на погребението на баща си. Освен това, той претендира за наследството, оставено от баща му – западнала корабна компания и апетитно парче земя на западното крайбрежие на Северна Америка. Парцелът, намиращ се на Южна Нутка, е оспорвана територия между Великобритания и САЩ, които са във война. Източно Индийската Компания се е договорила за закупуването на въпросния парцел със Зилфа Гиъри, полусестрата на Дилейни. Появата на Джеймс поставя под въпрос сделката, още повече, че той разполага с поверителна информация, че войната е към своя си край, което значително увеличаване на стойността на земята и се присмива на предложената оферта от Източно Индийската Компания. Междувременно Дилейни открива, че баща му е починал от отравяне с арсеник, което вероятно е и причната за нездравия разсъдък, който проявява баща му през последните месеци от живота си.


Първите епизоди на "Табу" са вече на разположение за гледане от абонати на онлайн услугата www.HBOGO.bg.

ТВ премиерата на 1. епизод на „Табу“ е на 17 март 2017 г., петък, от 21:00 по НВО и от 23:00 по НВО 3, а на 23 март от 23:40 и по НВО 2.

15-02-2017