close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
35422_-_254
източник:: Europress / Getty Images

Хилари Суонк и Бренда Блетин в проекта на HBO Mary and Martha

Снимките на "Mary and Martha" започнаха в Южна Африка и Северна Каролина под режисурата на Филип Нойс и с участието на Хилари Суонк ("Момчетата не плачат," "Момиче за милиони") и Бренда Блетин ("Тайни и лъжи", "Гордост и предразсъдъци").

По сценарий на Ричард Къртис тази продукция на HBO Films/Working Title разказва историите на две майки, чиито синове умират от малария. Освен Суонк и Блетин в филма участват още Джеймс Удс, Франк Грило, Иън Редфорд и Стефани Фараси.

Лен Амато от HBO заяви: "Хареса ни особено много подхода на Ричард Къртис към историята – да се покаже човешката страна на този сериозен проблем, който често се пренебрегва, а това е болест, която е лечима и може дори да бъде изцяло изкоренена."
Къртис допълни: „Винаги съм искал да напиша филм за това как когато имаш деца винаги съществува вероятността да изпиташ безгранично щастие или мъка. А през годините на работа с Comic Relief видях много трагедии и потресаващ брой смъртни случаи на смърт от малария.“
Хилари Суонк играе ролята на Мери, а Бренда Блетин на Марта – американка и англичанка, които нямат почти нищо общо с изключение на факта, че синовете и на двете жени са починали от малария. Джордж, синът на Мери се заразява с болестта по време на пътешествие в Африка, което е майка му е планирала като весело приключение, докато синът на Марта, Бен умира докато работи като доброволец в сиропиталище в Мозамбик. Когато двете толкова различни жени се срещат в Африка намират общ език заради загубата си. Изковават здрава приятелска връзка и се заклеват, че ще посветят живота си на борбата с маларията, осъзнавайки като майки, че носят отговорност към всички деца по света.
19-07-2012 | източник:: Thompson on Hollywood/Indiewire