close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
51033_-_254

„Истински детектив” 2 пристигна в София с уникална авто-кино премиера на покрива на мол

Новият сезон на вманиачаващия сериал на HBO събра на едно място мрачната страна на Калифорния и актьорите Колин Фарел, Винс Вон, Рейчъл Макадамс и Тайлър Кич, а още първият епизод впечатли дълбоко специалните гости, след които Ники Кънчев, Камен Алипиев – Кедъра, Павел Владимиров. Ето текстът на един от тях: Сибина Григорова.

Нещо ново, нещо старо, много жажда и малко секс

Всички те имат проблеми с алкохола, секса и морала. Но кой в LA няма, а и добрите момчета нямат място в „Истински детектив“ /True Detective, знаем го вече от първи сезон.
Сезон 2 сменя познатата сцена - вместо Дивия юг и безвремието на Луизиана, този път се движим по магистрали, виадукти, казина, на ръба на моралния разпад.
В София “Истински детектив 2” направи своя дебют типично по американски - с автокино на покрива на мол Сердика, десетки Ford-ове, донъти и бира (за нешофиращите).
В „Истински детектив“ 2 Колин Фарел е в ролята на Рей Велкоро - корумпирано ченге, с разбито семейство и минимален интерес към живота. За всичко си има обяснение, бързо ни учи сценарият. Докато Фарел раздава юмручно правосъдие над разследващ репортер и после над бащата на съученик, който тормози сина му, ние тайно се надяваме, че лошите момчета и във втори сезон пазят света от другите лоши.
За разлика от Истински детектив сезон 1, тук персонажите са повече - паралелно с историята на полицай Велкоро се движи и тази на чаровния детектив Ани Безеридис (Рейчъл МакАдамс), в чиито очи има повече тъга, отколкото е прието за момиче на нейните години.
Трети сюжетен лъч е живота на ужасно сексапилния, но не и сексуално функционален полицейски патрул Пол Удроу (Тейлър Кич) - бивш професионален войник, сега пазител на закона, който се чувства сигурен само на своя мотор.
В „Истински детектив“ 2 има и четвъртата звезда - Винс Вон.Вон е в роля, която този път много му отива - той играе корумпирания местен олигарх Франк Сеймън.
Докато ние се движим по магистралите на живота на Велкоро, Сеймън, Безеридис и Удроу, един труп на, оказва се, важен човек - мениджъра на града Бен Каспър, пътува по скоростните пътища между LA и измисления град Винчи.
В този сезон сексът във всичките му измерения ще е много важен. Сценаристът на сериала Ник Пицолато ни го показва навсякъде, но все в девиантни форми. Виждаме го в разбития интернет порно клуб, в който “актриса” се оказва сестрата на детектив Безеридис;
… в репликата на героя на Колин Фарел, че жените не го интересуват; в хапчето за ерекция в треперещата ръка на Тейлър Кич; в еротичните картини и скулптури в дома на убития Бен Каспър. Дори и в признанието на Винс Вон, че не му се прави прави секс в чашка, защото с жена му започват ин витро.
Да не забравяме и Рейчъл Макадъмс, която изненадва партньора си със сексуалния желания, които той не знае, че “жените харесват”.
Една реплика на Винс Вон остава в главата ни след края не епизода: “Никога не прави нищо от глад, дори недей да ядеш”.
В „Истински детектив“ 2 никой не яде, но всички пият.
Новият сезон на „ИСТИНСКИ ДЕТЕКТИВ“ е по НВО всеки понеделник в 04:00 сутринта и в 21:05 вечерта. Епизодите са онлайн в HBO GO още от сутринта, еп. 1 - достъпeн безплатно.
23-06-2015