close
Премиера
Последен шанс
Режисьор::
С участието на:
Аудио файл:
Субтитри:
Към филма Към сериала Към епизода Гледай сега в HBO GO
29394_-_254

Пенелопе Крус - най-красивият пират на Карибите

Облечена с тъмно синя рокля на Роланд Муре и бежови обувки на висок ток с неизменната червена подметка на Лабутен, Прекрасната Пенелопе Крус – майка на Леонардо, който се роди на 22 януари и съпруга на Хавиер Бардем изглежда превъзходно.
Като се присъедини към каста на "Карибски пирати" тя изигра първата жена пират във франчайза и е достоен опонент на Джони Деп, с когото вече си партнира веднъж – преди десетина години в "Дрога".
Мислех си само, че ще имам наистина невероятен късмет да работя това, което наистина искам и да оцелявам по този начин, да изкарвам прехраната си работейки като актриса - работа, която ми доставя толкова голямо удоволствие. - Пенелопе Крус

Въпрос: Играете отново с Джони Деп, десет години след като излезе "Дрога". Как е да работите отново заедно? Вече и двамата се звезди от международна величина.

Пенелопе Крус:
Когато снимахме "Дрога" Джони вече беше много известен и след този филм славата му продължи да расте, а той продължаваше да се развива като актьор. Той става все по-добър с всеки изминал ден. Той е невероятно човешко същество. Всички знаят колко е талантлив като актьор, но когато имате късмета да прекарате повече време с него можете да го видите как се отнася с приятелите и семейството си, както и с всички, с които работи – той е вдъхновение за всички и може да бъде даван за пример за толкова много неща. Той е много скромен и много умен. За него мога да кажа наистина само много хубави неща.

В: Той даде ли ти съвет как да продължаваш напред с кариерата си, сега когато вече имаш и семейство?

ПК: Ние сме добри приятели, така че с добрите приятели говориш за всичко от живота. Говорихме си много за важните неща от живота, а семейството е най-важното нещо, така че докато обикаляхме земното кълбо през шестте месеца докато снимахме си говорехме и за такива неща. Но не ми е кавал нищо конкретно. Говорихме си в зависимост от темите и контекста на ситуациите.

В: Ти изглеждаш много секси във филма, въпреки, че си бременна. Ти имаше ли изисквания към костюма си?

ПК:
Костюмите на всички герои са невероятни. Пени, която изработваше костюмите се справи великолепно с цялата тази работа. По моят костюм трябваше на няколко пъти да се правят малки корекции, с напредването на бременността ми. Когато се превъплъщаваш в герой, който е толкова далечен от реалността костюмът много помага – онези големи ботуши и всичките пиратски атрибути и дори дрехите носени по определен начин. Също така за пресъздаването на тези образи помогна и факта, че снимахме не толкова различни и екзотични места. Влезнахме за снимки в студио чак на края.

В: Когато започна да се снимаш във филми, представяше ли си, че ще станеш толкова известна и ще стигнеш до Холивуд?

ПК:
Преди 23 години ли? (смее се) Не си представях нищо от всичко това, исках само да работя като актриса или като танцьорка и затова се молех всяка вечер да имам работа, която няма да бъде скучна. Исках да имам работа, която да е вдъхновяваща и исках да се събуждам всяка сутрин и да мога да отивам на работа с желание, да прекарвам часовете на работния ден правейки нещо, което ми харесва. Това беше моето желание и се сбъдна. Но след това се случиха още много, много неща. Неща, за които дори не си бях и мечтала. Неща, които дори не ми изглеждаха възможни.

В: Дайте ни пример.

ПК:
Например това, че спечелих Оскар и имах възможността да работя с всички тези невероятни хора. Като работата ми с Алмодовар например и то толкова много пъти. Тези моменти са най-ценната част и най-големите награди от моята работа – усещането, възможността да работя с толкова много различни и интересни хора и да обиколя света, докато правя това, което обичам. Всичко това са допълнителни екстри и приключения.

В: Каква е най-голямата изненада за теб самата сега, когато си толкова голяма звезда? Какво е по-различно от това, което си си представяла, че може да бъде?

ПК:
Аз не си представях нищо от всичко това. Мислех си само, че ще имам наистина невероятен късмет, ако мога да работя това, което наистина искам и да оцелявам по този начин, да мога да изкарвам прехраната си работейки като актриса - работа, която ми доставя толкова голямо удоволствие. Но тогава не можех дори да си позволя да мечтая за всичко това. Такива мечти дори не ми изглеждаха реалистични.

В: Сега в Испания ти си огромна звезда. По-лесно ли ти е да живееш сега, когато имаш дете и семейство тук в Америка, отколкото в Испания?

ПК:
Не, аз живея по малко в Испания, по малко тук и по малко в Ню Йорк. Вече е така от няколко години, но Испания е моята родина и по-голямата част от семейството ми живее там, така че… това никога няма да се промени, дори да се налага за по-дълги периоди от време да живея тук заради работата си, дори да ми се наложи десет или дванайсет години да живея тук, пак ще се върна обратно в Испания.

В: Какво най-много ти липсва от Испания, когато си далече?

ПК:
Семейството ми, когато родителите ми, братята ми и сестрите ми не са с мен, приятелите ми, които понякога не виждам по много месеци. И храната. (смее се)

В: Обичаш ли да готвиш?

ПК:
Умея да приготвям няколко ястия. Мога да сготвя добре няколко испански ястия и няколко италиански ястия.

В: Знаеш ли някоя специална рецепта от майка си?

ПК:
Да, всичко, което съм се научила да готвя го знам от семейството ми. Но не съм особено добра в готвенето… мога да оцелявам.

В: Кое ти носи повече удовлетворение – филмите на Алмодовар или такива филми като този?

ПК:
Разнообразието. Възможността да мога да пътувам напред-назад и да мога да работя на четири езика, което правя сега. Това разбира се е допълнителна работа, но е и още една невероятна възможност, защото ми позволява да мога да снимам филми на различни езици, да играя различни герои, да мога да се изразявам по различен начин на различните езици или да използвам различни акценти. За мен този допълнителен талант винаги прави нещата по-интересни. И мога да правя всичко това, защото ми се гласува доверие и ми се дава тази възможност, да работя на различни места с толкова различен материал. Това винаги е било моето желание, но за да се случи трябва първо да извоюваш доверието на хората. Режисьорите ми дават определена роля, защото могат да ми имат доверие, че ще се справя, а това е нещо, което съм имала късмета да преживея с толкова много велики режисьори.

В: Ще ти бъде ли трудно да пътуваш сега, когато имаш дете“ Селма Хайек каза, че е истинско предизвикателство.

ПК:
Аз имам едно правило по отношение на семейството ми – и то е да не говоря за него по време на интервюта. Няма проблем да кажа, че съм щастлива, защото аз наистина съм щастлива и ми харесва да го казвам, това е най-великолепното нещо, но не давам подробности относно това как организирам живота си. Важно е още от самото начало тези неща да се държат за себе си и да се разграничават от работата. За мен това е нещо свято.

В: Бяхте великолепна на наградите Оскар.

ПК:
Благодаря.

В: Трябва да има някаква тайна. Как успяхте да изглеждате така само един месец след раждането?

ПК:
Аз не спазвам някакви странни диети. На няколко места прочетох, че съм била спазвала някакви странни диети, за които всъщност никога не бях чувала през живота си. Аз се храня нормално, спазвам така наречената средиземноморска диета, която е много здравословна и както знаете според този начин на хранене се яде доста добре. Аз обичам храната. Опитвам се да правя упражнения, когато мога. Понякога съм малко мързелива, но се опитвам. Танцувала съм 17 години, така че имам някаква дисциплина по отношение на движението и физическите упражнения, но въпреки това трябва да се насиля, за да ги правя. Не правя упражнения всеки ден, но се старая да поддържам здравословен начин на живот. Не правя нищо екстремно.

В: Ядете ли органична храна?

ПК:
Опитвам се да купувам органични продукти, но зависи най-вече от това къде се намирам и какво може да се намери лесно.

В: Кажете какви са следващите ви проекти? Ще работите отново с Уди Алън, нали?

ПК:
Той всъщност не желае да се обсъжда историята на филма или героинята ми, така че ще уважа това негово желание. Той е наистина много забавен. Ще започнем снимките през юли в Рим. Нямам търпение отново да работя с него, защото той ме кара да се смея непрекъснато.

В: Бяхте много забавна във „Вики Кристина Барселна“, а много хора дори не подозираха, че можете да сте толкова забавна. Беше ли важен този филм за вас?

ПК:
Много важен. Това беше невероятна възможност и изобщо цялото изживяване беше безценно. Освен това имах привилегията да работя с Уди Алън, на когото се възхищавам още от малка и съм гледала всичките му филми. Възможността да бъда до него, да прекарваме време заедно и да работим заедно беше нещо изключително. Освен това за този филм получих Оскар. За мен това е един много специален филм. Много харесвам и героинята си, хареса ми да играя Мария Елена и ми беше много тъжно за нея, защото тя страдаше толкова много, но ми беше много забавно да изиграя този образ. А сега, тази нова моя героиня, бих искала да мога да говоря повече за нея, защото ми харесва толкова много, но той не обича актьорите да говорят за работата си преди филмът да бъде завършен.

В: Близките ви хора казват ли ви, че сте забавна?

ПК:
Надявам се да си го мислят, защото обичам да се смея, дори на себе си. Нямам проблем да се смея на мен самата и понякога се смея на много странни неща, които никога не бих споделила в интервю, но аз обичам абсурдния хумор. Мисля, че заради това двамата с Джони се смеем толкова много заедно, защото се смеем на много странни неща. Но когато намерите това особено напасване с някого, особено с хумора и можете да пренесете това и в работата си е прекрасно.

В: Ако сте заточена на пустинен остров, кои биха били трите неща, които ще вземете със себе си?

ПК:
О, само семейството ми, приятелите ми, вода и храна и малко музика. Знам,ч е това е повече от три.

В: Каква е най-голямата разлика между това да се снима филм в Европа и във Холивуд?

ПК:
Не мисля, че разликата идва от различните места. Нещата стават различни, когато станеш част от огромна продукция като тази, когато снимачният екип е от 500 човека, когато всеки ден можеш да видиш огромните инвестиции и всички изглежда така, сякаш всеки ден си в парк на Дисниуорлд, всичко беше огромно. Но в крайна сметка всичко зависи най-вече от това с кой режисьор работиш. Някой като Роб Маршал могат да снимат толкова мащабен филм и в същото време да продължава да поддържа близки отношения с актьорите и да кара актьорите да се чувстват специални за пресъздаването на историята. За да можеш да пресъздадеш една такава история трябва да можеш да се обръща специално внимание на актьорите, така работи той. Аз ценя високо това, защото без историята няма никакво значение колко са големи експлозиите. За да успееш да плениш сърцата на хората трябва да умееш да имаш специална връзка с актьорите си и да се грижиш да пресъздадат добре историята. Това е единственият начин, по който той може да работи, нещо което аз много харесвам в работата му.

В: Ще се срещнете ли с Алмодовар в Кан?

ПК:
Ще се разминем за два дни. Той пристига два дни след моето пристигане. За съжаление той не може да дойде по-рано, а аз не мога да остана за по-дълго, защото трябва да продължа да пътувам с екипа на Пиратите за промоцията на филма. Малко съм тъжна, че няма да го видя там, защото повечето пъти, когато съм била в Кан съм била именно с него.

В: В края на филма ви виждаме да използвате вуду магия. Вярвате ли във вудото?

ПК:
Не знам дали вярвам. Никога не съм виждала да се практикува вуду и не съм експерт по тези неща, но пък за това Анджелика вярва в тази магия и има някои магически сили наследени от баща си, така че се надявам да не я оставят да умре сама на онзи остров.

В: Сестра ви е била ваш дубльор във филма, нали?

ПК:
Накрая тя се снима в някои от сцените с бой с мечове. Тъй като тя е актриса и танцьорка беше много добра в боя с мечове. Роб я помоли да дойде, за да помогне за заснемането на някои от екшън сцените в края на снимките и така тя дойде в Лондон, където снима около седмица. Беше много щедро от нейна страна да дойде и да ни помогне, а аз бях много щастлива, защото прекарахме една седмица заедно.

02-02-2012

Dear visitor, this website uses cookies with the purpose of providing web services and functionalities which could not be provided without the use of cookies. By visiting and using this website you are giving your consent to have cookies downloaded to your browser.


You can learn more about cookies and change your cookie settings here.  Don't show it again